Afisarea reclamelor pe pagini cu trafic automat

De vreo 4 ani au aparut si in Romania site-urile de schimb de trafic care printr-o metoda relativ simpla aduc trafic automat pe site-urile utilizatorilor acestor sisteme. Trebuie insa retinut ca afisarea reclamelor Adchoices.ro (dar si Adsense) pe pagini ce obtin trafic provenit din schimb de trafic nu este acceptata. Acest procedeu nu este acceptat nici de Google (Adsense) nici de alte sisteme de moentizare. Pentru ca induc o rata falsa de CTR (raport vizite pe pagina pe care este afisata reclama si clicuri obtinute). Metoda de a utiliza un astfel de trafic gratuit pentru a mari numarul de afisari pentru reclama ar fi utila pentru plata de tipul CPM (cost per mia de afisari). Insa acolo unde se tine raportul intre vizite si clicuri traficul suplimentar nu va face decat sa dauneze CTR. Cu alte cuvinte veti avea vizite (afisari de reclama) multe dar clicurile nu vor avea valoare pentru ca in raport cu vizitele “in plus” vor avea ca rezultat un raport mic ceea ce se va refelecta si in banii obtinuti. De exemplu: daca la 1000 de vizite veti primi 3 clickuri rata de CTR va fi de 0,003 (3 clicuri impartite la numerul de vizite pentru a obtine raportul).

Schimb de traficClicurile vin de obicei din vizitele organice si niciodata din trafic automat. Astfel, cu cat vom creste numarul de vizite iar numarul de clocuri va ramane acelasi rata CTR se va micsora. Si suma obtiunta din reclama la fel. Astfel, daca la exemplul dat adaugam inca 600 de vizite obtinute din schimb de trafic raportul va fi de 0,0018. Cifra care inmultita cu CPC va genera un venit mic chiar daca pretul de CPC ar fi mare.

Concluzia este ca solutia cea mai buna pentru a obtine un CTR cat mai eficient este aceea de a primi clicuri in urma vizitelor organice. Daca doriti sa duceti trafic automat prim metoda de schimb de trafic este bine sa o faceti pe pagini fara reclama pentru a evita pericolul de a vi se anula contul AdSense sau AdChoices.

This entry was posted in Bani din blog, Publicitate Contextuala and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>