Bannere Sticky

Bannerele sticky apar separat de continutul paginii si se suprapun peste continut fie ca este vorba de top mijloc, in mijlocul paginii jos, pe lateralele din stanga sau din dreapta. Aceste bannere peste pagina raman in aceeasi pozitie indiferent daca se coboara (scroll) pe pagina, pot fi inchise (au optiunea de x) sau pot fi date in bara. Reprezinta cea mai moderna forma de publicitate si este folosita insclusiv de AdChoices.ro. In prezent Google AdSense nu foloseste un astfel de sistem de afisare a bannerelor pe paginile publisherilor probabil ca in viitor va integra si un astfel de sistem. Banerele stickyy (sau StickySticky) sunt livrate de platformele de publicitate contextuala si pot fi configurate de publisheri. Fie ca este vorba de bannere tip anunt, tip catalog, tip imagine, acestea pot fi configurate ca si pozitionare peste pagina. Codul JavaScirpt obtinut de la platforma de tipul AdChoices.ro se preia si se integreaza in site. De obicei codul se introduce in footer pentru a aparea pe toate paginile ( la finalul codului html de footer se introduce un <br/> duoa care se lipeste codul javascript). Poate fi introdus si in fiecare pagina sau post, ins criptul de pagina respectiv de post (in cazul blogurilor pe WordPress).
bannere stickyBannerele Sticky functioneaza identic ca si banerele obisnuite de publicitate AdSense doar ca apar peste continutul paginii (si nu integrate in continut). Un banner peste pagina care nu trebuie integrat in anumite spatii predestinate (in locuri – patrate, dreptunghiuri – dedicate spatiului publicitar) ci apare independent “deasupra” continutului, mult mai persuasiv, mai la vedere, cu sanse mai mari de a fi vazut si de a se da clic pe el. O oferta foarte buna pentru monetizare blog, cu impunere si rezultate foarte bune pentru publisheri dar si pentru advertiserii care isi doresc promovarea afacerilor. Practic un astfel de banner sticky aproape agaseaza vizitatorul unei pagini pana il determina sa inchida pubicitatea, sa o dea in bara sau chiar sa dea clic pe ea.
Bannerele sticky (bannerele care apar peste pagini) reprezinta noua generatie de bannere. Utile pentru monetizare site, utile pentru promovare.

Mai jos aveti doua exemple de bannere sticky, asa cum sunt afisate peste pagina. Un exemplu arata cum se afiseaza un banner imagine sticky centrat in josul paginii, pe mijloc. Al doilea exemplu arata cum se afiseaza un banner tip catalog (imagine + text) setat sa apara in jul paginii, pe stanga. Dupa cum puteti vedea banenrele au in coltul din dreapta sus optiunea de micsorare sau inchidere. Dati clic pe imagini pentru a le vedea marite.

BannerStickyBannerpestepagina

This entry was posted in AdChoices Romania, Bani din blog, Monetizare website, Publicitate Contextuala and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>