Ghid Advertiseri

Inainte de a incepe acest FAQ (sectiune de ajutor si ghid pentru advertiseri), aceasta prezentare de informatii importante pentru advertiserii AdChoices.ro, va rugam sa verificati urmatoarea setare, cea care da numeroase “batai de cap” pentru afisarea reclamelor. Un aspect foarte important pe care va rugam de la bun inceput sa il luati in considerare pentru a avea succes in afisarea reclamelor. Va rugam setati reclamele pe “Any Languages”.
Ar trebui ca reclama sa fie activa pe site-urile romanesti si pe setarea de limba “Romana” dar cat nu sunteti sigur(a) ca tot scriptul de site este conceput si setat pe romana e mai bine sa alegeti varianta optima generala. Ideea este ca foarte putine site-uri din Romania au setat in scriptul original limba romana ca stare primordiala. De aceea cand setati o reclama, desi aveti optiunea sa o targetiati pe limba romana va rugam sa o bifati spre “Any Languages”. In mod cert directionarea reclamelor este spre site-uri de Romania iar publisherii nostri sunt 99% cu site-uri din Romania. Asadar nu aveti de ce sa va temeti ca reclama ar ajunge in alta parte decat teritoriul national. Insa in majoritate, 90% din site-urile romanesti, pe orice platforma, nu au in script setata limba. De aceea va rugam sa selectati aceasta optiune pentru reclame pentru ca ele sa fie afisate corect si cat mai repede. Pentru ca “gandirea” platformei este dominata de date exacte, setate pe coordonate la fel de exacte. Iar – din pacate – romana nu ete insa o prioritate internationala, inclusiv dragele noastre diacritice.
Aveti mai jos doua imagini de ajutor, cu paginile unde trebuie sa faceti setarile:

orice LimbaExemplu setare finala:

OriceLimba

Ne ceram scuze pentru acest incovenient dar intentia noastra este de a dezvolta si imbunatati platforma. Reclama in general se directioneaza si pe setarea “Romana” dar este recomandata alegerea optima generala (in situatia in care nu doriti sa alegeti strict site-uri in engleza sau alte limbi disponibile).

Ce este paltforma de publicitate AdChoices.ro?

AdChoices.ro este o platformă de publicitate contextuală de tip AdWords şi AdSense care le permite advertiserilor să îşi creeze propriile reclame text sau banner şi care vor fi difuzate în regim cost per clic în reţeaua noastră. AdChoices.ro vă oferă controlul complet pentru promovarea dv şi pentru banii cheltuiţi pe fiecare reclamă în parte. Din contul dv de advertiser AdChoices.ro puteţi gestiona mai multe tipuri de reclame: bannere imagine, reclame anunţuri text, reclame catalog foto (foto cu lăţime 100 px- înălţime 50px) + titlu şi text anunţ. Tot din cont setaţi şi valoarea pe care o alocaţi pentru clic (sistemul AdChoices.ro este unul de tip cost per clic CPC).

Cum mă pot înregistra în programul de advertiseri?

Înregistrarea în programul advertiser AdChoices.ro este foarte simplă. Trebuie doar să daţi clic aici pentru a vă înscrie şi a începe să vă pomovaţi afacerea sau serviciile.

Unde vor apărea reclamele advertiserilor?

Reclamele advertiserilor vor fi difuzate pe site-urile din reţeaua noastră sau blogurile şi site-urile partenere AdChoices.ro

Cum asigură AdChoices.ro calitatea clicurilor?

Absolut fiecare clic pe reclama dv este verificat prin proceduri informatice moderne pentru a elimina posibilitatea unor clicuri incorecte pe bannerele advertiserilor. Sistemul nostru de depistare a clicurilor frauduloase este capabil să identifice orice clic invalid/repetat şi poate constata clicurile frauduloase din parte publisherilor. Toleranţă zero pentru încercările de fraudare a sistemului. Puteţi citi aceste prevederi şi în condiţiile pe care le impunem publisherilor pentru corectitudinea colaborării. În plus, chiar şi un clic dat din greşeală de publisher pe propria reclamă este semnalat prin mail la administratorii sistemului ca şi încercare de fraudă. Prima dată publisherul va rimi un avertisment apoi, la o nouă greşeală, i se va bloca contul.

Care sunt modalităţile de plată?

Sistemul de plată are ca bază Paypal. Chiar dacă nu aveţi un cont Paypal puteţi plăti utilizând cardul de credit prin aceeaşi platformă de plăţi. Dacă doriţi un cont Paypal utilizaţi bannerul de mai jos:

BannerPaypal-AdChoices

Cum pot limita cheltuielile lunare?

Când creaţi o campanie de reclamă nouă puteţi specifica suma maximă alocată lunar pentru respectiva reclamă. Odată ce reclama ajunge la limita alocată pentru o lună se va opri afişarea acesteia pe site-urile din reţeaua noastră sau partenere.

Cum pot afla rata optimă de clicuri pentru cuvintele mele cheie?

Vă punem la dispoziţie sugestii pentru rata de clic pentru a avea o alocare optimă a clicurilor pentru fiecare cuvânt cheie alocat reclamei dv. Dacă setaţi o rată sugerată de rată de clic reclamele dv vor fi afişate mai des pe reţeaua noastră de site-uri şi bloguri sau partenere.

Am un cont de publisher AdChoices.ro. Este posibil să transfer bani din contul meu de publisher în cel de advertiser?

Nu. În acest moment nu puteţi transfera bani din contul dv de publisher în cel de advertiser. Ambele conturi sunt administrate separat şi operaţiunile între conturi nu sunt acceptate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>