Introducere cod reclama contextuala AdChoice (1)

Introducerea unui banner de publicitate contextuala pe site-ul sau blogul administrat de publisher presupune parcurgerea catorva etape, cele mai multe similare pentru aproximativ toate tipurile de site sau de blog. Pentru cei experimentati in administrarea de site-uri sau bloguri sau pentru cei care au minime cunostinte de HTML procesul este simplu. Dar pentru cei mai multi poate fi pentru prima data cand preiau un cod html cu intentia de a-l introduce pe site sau blog cu scopul de a afisa reclamele (fie ca este vorba de anunturi, anunturi catalog sau bannere imagine). Procesul este identic pentru toate tipurile de bannere, respectiv trebuie obtinut un cod care sa fie introdus pe site sau blog. Pentru a simlifica prezentarea pasilor de urmat va prezentam punctual etapele:
- crearea unitatii de reclama
- unitatea de reclama – editarea
- obtinerea codului necesar pentru afisarea reclamei
- copierea (introducerea) codului de reclama pe site sau blog.

Dupa ce v-ati logat in contul dv de publisher AdChoices.ro, in pagina principala de cont aveti mai multe optiuni. Este bine ca imediat dupa ce v-ati inregistrat si ati obtinut contul de publisher sa navigati prin toate sectiunile pentru a va familiariza cu comenzile pe care le aveti la dispozitie. Atentie insa: sunt zone unde nu aveti inca informatii, fiind la inceput de drum, cum ar fi de exemplu sectiunile de statistici. Statisticile apar in mod normal doar dupa 24 de ore de la afisarea corecta a acel putin o reclama pe site-ul sau blogul dv.
Pentru a crea o unitate de reclama, din pagina principala “Contul meu” dati clic pe textul “Creati unitate noua“. Veti ajunge in acel meniu care va ofera posibilitatea de a crea o unitate de reclama noua, alegand dintre blocuri de reclama disponibile. In primul rand va trebui sa denumiti reclama (Nume Banner) apoi alegeti carei platforme se adreseaza reclama (Desktop/laptop sau WAP-telefoane mobile si tablete), la limba preferata puteti lasa “Any languages” la prima reclama creata pentru a avea cat mai multe optiuni de afisare si preluare, apoi selectati tipul de bloc de reclama. Pentru prima reclama creata, pentru a o “vedea” cat mai bine in site, va recomandam sa selectati un banner de tip imagine (Banner Only de 468 sau 728). Dupa ce completati si selectati toate campurile dati clic pe “Generati codul HTML“. Aceasta este prima etapa si este identica pentru absolut orice publisher, pentru absolut orice tip de site sau blog. Este sistemul similar folosit de orice sistem AdServe sau AdSense de reclame pentru monetizare site sau blog

Urmeaza editarea unitatii de reclama. Adaptarea ei la site-ul si/sau blogul dv.
Reveniti in “Contul meu“, in pagina principala a contului de publisher AdChoices.ro. Dati clic pe “Unitati de reclama” si ajungeti in meniul respectiv unde veti regasi reclama creata mai devreme cu titlul (denumirea) pe care i-ati dat-o. Dati clic pe “Editare” pentru a va configura aspectul reclamei, astfel incat aceasta sa se integreze cat mai bine in siteul/blogul dv. Cum v-am recomandat sa alegeti mai intai, pentru inceput de drum, un banner imagine (Banner Only), veti avea mai putine comenzi si e mai simplu in aceasta etapa sa gestionati editarea reclamei. In aceasta zona aveti si optiunea de a trece anumite site-uri (domenii) de la care nu doriti sa afisati reclame. Pentru a mari imaginea de jos dati clic pe ea.

Publicitate-contextuala-bannere

Pentru configurarea imaginii de reclama de tip banner aveti doua optiuni “Iframe” sau “StickySticy”. De aceasta data o sa va explicam cun se creaza un banenr sticky, modern si usor de implementat mai ales in site-uri sau bloguri pe platforma wordpress.
Selectati in loc de Iframe -> StickySticy; va apare ca optiune noua selectarea pozitiei de afisare. Alegeti o optiune de afisare (de exemplu “centru x jos”). Dati clic pe “Actualizare si previzualizare”. Codul de reclama se va actualiza si o sa vi se afiseze si modul in care va aparea pe site-ul dv bannerul. Selectati si copiati codul (in totalitate) din zona “Codul pentru reclama continut” (de la <!– AdChoices.ro in totalitate pana la monetizare site si publicitate contextuala – ad code¬† ends –>).
Pentru site-urile realizate pe platforma WordPress:
- Mergeti in coloana din stanga –> Appearance –> Editor –> accesati Footer (footer.php). Atentie: faceti o copie de siguranta a continutului footer.php pe care o salvati intr-un fisier notepad. Pentru ca daca modificati ceva gresit pe acolo sa aveti o copie pentru a reveni la starea initiala.
- Inainte de sectiunea Body (inainte de:
<?php wp_footer(); ?>
</body>
</html>) introduceti un brake <br/> dupa care lipiti codul de banenr sticky. Codul trebuie sa apara intre <br/> si sectiunea urmatoare (cea de body). Verificati si salvati (update file).

Mai jos aveti o reprezentare tip imagine, cu un exemplu de introducere cod preluat de la AdChocies.ro, intr-un fisier footer.php de tip WordPress. Pentru a mari imaginea dati clic pe ea.

CodHtml-AdChoices

Finalizare introducere cod: mergeti pe site si dati un refresh sau navigati. Daca ati urmat corect toti pasii bannerul ar trebui sa fie afisat in josul paginii.

This entry was posted in AdChoices Romania, Publicitate Contextuala and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>