Monetizare blog

Cea mai simpla metoda de monetizare a unui blog este plasarea in zone vizibile a bannerelor cu anunturi de publicitate contextuala. Deseori aceste bannere se pot include foarte usor pentru ca toate platformele de blogging ofera astfel de spatii pentru introducerea condurilor de tip javascript pentru afisarea bannerelor sau anunturilor de publicitate contextuala. Bineinteles ca sunt si alte variante pentru monetizarea unui blog dar aceasta, de afisare de reclame de tipul Adwords, este cea mai buna oferta. Pe langa oferta pentru publisheri de la Google (Adsense) in Romania exista o platforma similara: Adchoices.ro. Dezavantajul este ca nu are aceeasi complexitate si extindere ca si retea de publisheri/advertiseri dar cu trecerea timpului aceasta chestiune are sanse sa se rezolve in mod pozitiv. Avantajul: adchoices.ro plateste mai bine, accepta afisarea banenrelor si pe site-uri de filme online sau de muzica online (acolo unde Google Adsense nu accepta afisarea propriei publicitati). In plus, pe langa bannerele si anunturile clasice de tip publicitate contextuala AdChoices.ro vine in plus su bannere sticky si cu anunturi gen catalog. Alte variante d emonetizare blog sunt cele de afileire, cum este de exemplu platforma 2parale.ro. Atentie insa: programele de afileire pe internet nu iti aduc tot timpul rezultatele dorite. In plus, dupa ce ai redirectionat odata un client si ai castigat bani o perioada de aproximativ 3 luni nu vei castiga din nou bani similar, cu acelasi client, chiar daca el ajunge in mod similar de la tine de pe site. Asadar: afilierea iti aduce bani odata la o anumita perioada, publicitatea contextuala iti aduce bani la clic (CPC – cost per clic).

Etape principale monetizare blog:

Monetizare-blog- Alegerea inca de la pornirea blogului a domeniului pentru nisa unde doriti dezvoltarea. In situatia in care aveti deja blogul incercati sa il adaptati la nisele pe care doriti sa faceti promovare.

- Optimizati blogul: cat mai mult continut unic, cat mai multe pagini indexate, cat mai multi vizitatori din cautari organice.

- Alegeti cateva teme importante de nisa pe care sa insistati. Atentie: nu intotdeauna nise de gen monden, barfa, inedit aduc si bani. Cea mai scumpa publicuitate este pe nisa bancar, economii, locuri de munca etc.

- Alege cel putin doua platforme de publicitate contextuala. Asa zicem Google Adsense si Adchoices.ro. Nu plasa bannerele tip imagine de la Google mai aproape de 50px de alte banenre de tip imagine sau flash.

- Actioneaza corect si nu incerca sa fraudezi platformele de publicitate contextuala: aceste softuri sunt construit epe scripturi care depisteaza clicurile frauduloase pe reclama, vizitele care sunt generate (schimb de trafic, trafic automat) pentru a imbunatatii rata de control. Ti se va anula contul si toata munca ta de la implementarea condurilor si pana la tot ce ai obtinut se va duce pa apa sambetei.

- Dupa ce ai pus totul pe roate, dupa ce totul functioneaza, incepi sa triezi publicitatea: vezi ce site-uri e bine sau nu e bine sa fie promovate la tine pe blog. Aceasta este cea mai delicata etapa de monetizare blog si necesita atentie.

This entry was posted in Bani din blog, Monetizare website and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>