Monetizare site

Monetizarea reprezinta actiunea in sine cat si rezultatele acesteia si aplicat la domeniul internetului acest demers se refera la obtinerea de profit prin utilizarea unor metode de monetizare pentru un website. Fie ca este vorba de a vinde simple bannere, linkuri, redirectionare de trafic, adaugarea de advertoriale si articole de promovare, includerea de publicitate contextuala, toate aceste actiuni sunt incluse in variantele de moetizare pentru un website. In actiunea de monetizare sunt interesati in primul rand webmasterii, administratorii sau proprietarii de site-uri, numiti generic publisheri pentru ca dispun de capacitatea de a publica, de a posta reclama pe site-urile pe care le controleaza.
Doua domenii domina acest efort de monetizare: bannerele de promovare tip imagine si publicitatea contextuala (bannerele formate din mici anunturi text d epromovare de tipul text AdSense). Ultimele dezvoltari de scripturi permit insa combinarea celor doua metode pe acelasi spatiu de publicitate. Astfel publisherul are posibilitatea de a opta fie pentru a folosi un spatiu pe site doar pentru bannere tip imagine, doar pentru bannerele tip anut text sau ambele variante ce se adapteaza si se rotesc in functie de optimizare sit-eului si a portalului de publicitate Adsense/Adwords folosit. Adchoices.ro dispune de aceasta posibilitate dezvoltata printr-un script de ultima generatie, cu un cod modern integrabil in orice site. In plus, fata de varianta cunoscuta si promovata de Google pentru publicitate de tip banner si contextuala, Adserve.ro ofera si posibilitatea de generare a codului de banner de tip sticky (separat de optiune de cod banner iframe) care permite afisarea bannerului separat de continutul site-ului (apare peste pagina cu optiunea de inchidere). Un banner sticky poate fi astfel setat incat sa apara pe laterale, in footer sau in headerul site-ului fara a se “amesteca” in continutul respectivului website.

This entry was posted in AdChoices Romania, Monetizare website, Publicitate Contextuala and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Monetizare site

  1. Dragos says:

    Eu folosesc de cateva zile adchoices.ro si am ramas impresionat de rezultate. Reclamele sunt destul de atractive, si fac bani zilnic cu un site micut, cu reviews din domeniul auto. Recomand!

  2. Florin Pelin says:

    Sunt impresionat de reclamele publicitare depe situl dmv..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>