Posibilitati de monetizare

Bun, reusesti sa ai un site sau chiar mai multe, un blog sau un portal. Il dezvolti, il optimizezi si ajungi la un numar sufucent de pagin indexate si la un trafic promitator. Aceasta este prima etapa de dezvoltare, importanta si consumatoare de resurse, de bani si de munca. Cu un obiectiv clar: obtinerea unui profit cat mai bun in urma acestor investitii si a efortului depus. Partea a doua a dezvoltarii este monetizarea site-ului, obtinerea de profit pe internet, folosind una sau mai multe metode de monetizare. Exista mai multe metode de a monetiza un site, printre acestea numarandu-se bineinteles si AdChoices.ro, dar le voi aminti pe cele mai importante:

  • Google AdSense – este cea mai cunoscuta metoda de a face bani din site-uri si bloguri. Are insa o politica rigida, cu foarte multe interdictii care vin in defavoarea publisherilor. Printre acestea interdictia de a afisa pe site un banner de tip imagine la mai putin de 15 pixeli de un fisier flash, interdictia de a posta reclame Adsense pe site-uri cu continut ce contravine regulilor Google (site-uri de filme de exemplu, chiar daca acestea sunt preluate de pe alte servere).
  • Programele de afiliere – reprezinta o sursa buna de castig pentru blogurile de nisa. Munca pentru continut de calitate se poate monetiza foarte usor prin aceste proiecte.
  • Publicitate online – toata lumea face, toata lumea se lupta pentru a castiga cat mai multi bani din bannerele afisate pe site-urilor lor. Toti vor sa genereze cat mai mult trafic pentru a vinde bannere. Indiferent de sursa de trafic, indiferent de varsta si preferintele vizitatorilor webmasterii vor sa vanda bannere prin CPM ( cost per mia de afisari ), prea putini fiind cei care accepta PPC ( plata per click ). In acest segment intra bineinteles publicitatea contextuala, cea care adapteaza bannerele la continutul site-ului unde sunt afisate acestea.
  • Redirectionarea de trafic prin bannere sau coduri specifice.
  • Linkuri platite pentru optimizare (important insa potrivit politicilor Google comercializarea de linkuri este ilegala).
  • Articole si advertoriale platite, in cadrul unor campanii.

Programe afiliereDin tot ce am enumerat cea mai sigura metoda si cea mai moderna este publicitatea contextuala. Iar Adchoices.ro se incadreaza in acest segment de instrumente de monetizare. Aduce chiar un plus prin adaptarea la sit-urile de tip mobi (WAP) ce vor fi din ce in ce mai accesate datorita dezvoltarii tehnologiei, bannere de tip sticky (un fel de flyere care apar separat de continutul site-ului, in subsolul sau lateralele paginilor) si o platforma moderna de utilizare atat pentru publisheri cat si pentru advertiseri. Un sistem romanesc de tipul Adsense si Adwords dedicat monetizarii site-urilor.

This entry was posted in Monetizare website, Publicitate Contextuala and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>